Wat wil je bereiken?
En waarom?

Vaak krijg ik de vraag voor een communicatiemiddel, een zg. oplossing (‘we willen een e-magazine’, ‘hiermee moeten we echt de media halen’ of ‘als we een serie video’s maken, bereiken we onze mensen beter’). Ik sta graag even stil, zodat we de ruimte krijgen om te beginnen bij het probleem. Waar loop je tegenaan? Wat wil je bereiken? En: waarom? Samen structureren we de vraag achter de vraag. En pas dan zoeken we communicatiemiddelen.

Integreer en verbind middelen, afdelingen en thema’s. En werk altijd vanuit de inhoud. Het gaat erom dat jouw boodschap jouw doelgroep bereikt. En heeft die doelgroep wel tijd om een e-magazine te lezen? Is jouw onderwerp wel geschikt voor de media? En heb je nagedacht over de distributie van die video’s? Kort gezegd: communicatie moet wel ergens op slaan. Ergens over gaan. Dan maak je het verschil.

En dan zijn de mogelijkheden eindeloos, in de inzet van middelen. Mijn expertise ligt op het gebied van externe communicatie, positionering (reputatie) en media.

Klanten vertellen

VGCt

“Dankzij heldere analyses en bruikbare adviezen van Marjon hebben we meer grip op de externe communicatie van de VGCt. We communiceren nu veel gerichter met bijvoorbeeld de praktijkondersteuners van de huisartsen. Ook voor communicatie met de media maken we graag gebruik van haar diensten. Marjon zegt wat ze doet en doet wat ze zegt. Een fijne partner om mee te werken.”

– Mariëtte Lammers, teamleider communicatie Vereniging voor Gedrags- en Cognitieve therapieën

Rijkswaterstaat

“Vanuit het Uitvoeringsprogramma Bodem & Ondergrond heb ik als programmamanager een aantal jaar gebruik gemaakt van het enthousiasme en deskundigheid van Marjon Kranenbarg op het gebied van communicatie. Marjon heeft op zowel strategisch als op operationeel niveau een waardevolle bijdrage geleverd aan de communicatie van het programma. Ze heeft ons geadviseerd op de communicatie-strategie en ondersteund bij de praktische uitvoering daarvan. Ze kan snel schakelen en is in staat om op een effectieve manier input te genereren voor bijvoorbeeld de jaar-berichten en artikelen voor ons eigen e-zine en diverse vakbladen. Marjon is helder in wat wel en niet kan, stuurt op afgesproken doelen en is zeer prettig om mee samen te werken.”

– Corné Nijburg, programmamanager bij Rijkswaterstaat

HIER

“Marjon is scherp en efficiënt en stelt zinvolle vragen om tot een goede persstrategie te komen. In ons geval sloot haar werkwijze naadloos aan bij de onze, pikte ze onze stijl snel op en kon ze daarom gemakkelijk onze organisatie vertegenwoordigen naar buiten toe. Last but not least is Marjon gezellig en leuk om mee samen te werken!”

– Eva van der Weiden, directeur HIER klimaatstichting

Zoek jij een scherpe communicatieadviseur die niet bang is om door te vragen?

Contact Marjon